Български именник

Христо - значение, произход и имен ден

грц. "миросан", "помазан"


Известни българи с име Христо

Снимка на Христо Ботев - поет и революционерХристо Ботевпоет и революционер
Снимка на Христо Смирненски - поетХристо Смирненскипоет
Снимка на Христо Стефанов - художник (живопис)Христо Стефановхудожник (живопис)
Снимка на Христо Силянов - революционер, поет, историк и мемоаристХристо Силяновреволюционер, поет, историк и мемоарист
Снимка на Христо Стоичков - футболист, треньорХристо Стоичковфутболист, треньор
Снимка на Христо Гърбов - актьорХристо Гърбовактьор
Снимка на Христо Г. Данов - учителХристо Г. Дановучител
Снимка на Христо Шопов - актьорХристо Шоповактьор
Снимка на Христо Фотев - поетХристо Фотевпоет
Снимка на Христо Недялков - диригент и композиторХристо Недялковдиригент и композитор

Христо празнува имен ден на

25 Декември - Коледа - Рождество Христово