Български именник

Христина - значение, произход и имен ден

грц. "миросан", "помазан", Христова мъченица. Женски вариант на Христо.


Известни българи с име Христина

Снимка на Христина Джурова - актрисаХристина Джуроваактриса
Снимка на Христина Драганова - тв водеща и журналисткаХристина Драгановатв водеща и журналистка
Снимка на Христина Ангелакова - оперна певица, мецосопранХристина Ангелаковаоперна певица, мецосопран
Снимка на Христина Караиванова - актрисаХристина Караивановаактриса
Снимка на Христина Балинска - водещаХристина Балинскаводеща

Христина празнува имен ден на

25 Декември - Коледа - Рождество Христово